Najnovšie recenzie zo sekcie Procesory
Trochu viac berie v záťaži, ale v kľude berie zase menej ako ryzen.
- rýchly procesor
- 32 MB L3 cache
- PCIE 4.0
- vynikajúci pomer kvalita/cena
- v kombinácii so základnou doskou B550 priam ideálny
- výborný procesor pre hráčov
- 6 jadier, 12 vlákien
Cakal som trochu viac kedze som mal predtym stvrtu generaciu i7 so štyrmi jadrami.
- pomer cena a výkon
mám ho 2 týždne takže zatiaľ všetko ok
- Rychly ako blesk, taky ani ne potreboval :)
- Relativne ne je to drahe
- Celkom som príjemne prekvapený výkonom CPU.
zatial spokojny viac ukaze az cas.
- Výbor vykon za tu cenu, veľmi tichý.
Processor processoruje :-) . Mám ho v doske Gigabyte B560M AORUS PRO AX s 16 GB RAM. Výkonu má viac než potrebujem. Práca v CAD (kreslenie schém a návrh plošných spojov, browsovanie na internete, Office...virtualizácia VMware Player)
- super procesor
konkrétne môj kus mal 2 piny ohnuté, krabica dorazila nepoškodená muselo sa to stať pred balením procesoru u výrobcu (našťastie sa jednalo o krajné piny, bolo možné ich napraviť, a procesor následne osadiť do základnej dosky)
- Solídny výkon za dobrú cenu
- zatiaľ nič
top !! pomer cena vykon !!
- Výkon
- Nedá sa tomu nič vytknúť
- Výborne CPU
- Nič
- vcelku slušný podvoltovací potenciál (stabilne 3,3 GHz @ 0.94V), asi som trafil dobrý kus
- podporuje ECC UDIMM pamäte (na rozdiel od 5700G)
- dostatočne veľká L3 cache (16 MB), ktorá je spoločná pre všetkých 8 jadier (na rozdiel od 4+4 MB v 4750G)
Oproti predchádzajúcej generácii (Zen 2 v 4750G; tu je Zen 3) je výpočtový výkon vyšší najmä pri jednovláknovej záťaži jadier, ale pri plnej záťaži v hyperthreadingu (2 vlákna na jadro) je to na rovnako. Pre použitie ECC pamäte treba mať kompatibilnú dosku - podporu uvádzajú ASRock a ASUS, a tiež niektoré Gigabyte. Naopak, dosky MSI nepodporujú ECC (t.j. ECC UDIMM moduly budú nanajvýš bežať v non-ECC móde).
K energeticky efektívnej prevádzke odporúčam vypnúť boost a znížiť aj základný takt 3,8 GHz na niečo v oblasti 3 až 3,2 GHz (značnej tým poklesne spotreba aj teplota). Avšak podtaktovanie/podvoltovanie sa nedá uplatniť na doske typu A520 (tam sú k dispozícii len P-stavy 1400 MHz, 1700 MHz a 3800 MHz, a pre grafiku 200 MHz, 700 MHz a 2000 MHz). Procesor sa dá spojazdniť aj na doskách B450, na ktorých ale treba vopred aktualizovať BIOS (najlepšie s použitím procesora radu Ryzen 3000).
Pre použitie grafiky v linuxe treba kernel aspoň 5.10, a OpenCL sa dá spojazdniť pomocou extrahovaného ovládača AMDGPU-PRO 20.40 (lebo open-source ovládače ROCm 4.2 a ďalšie sú dosť nestabilné):
Spustenie daného skriptu môže byť riskantné, preto radšej odporúčam podrobný postup tu:
K procesoru bol priložený chladič Wraith Stealth v revízii D (5 lopatiek, výška 55 mm); ten som neskúšal.
- Lacná
- Hre je veľmi príjemná a bezproblémová
- Veľmi dobra cena
- Žiadna
- 202 eur parada
- Vykon
- Výkon oproti ekvivalentu u konkurencie
- Pribalený chladič je nedostačujúci
- Aktualne pred vydanim Zen4 za aktualnu cenu (v zlave za 469,- bez DPH) nekompromisny pomer vykon/EUR
- Pre mna osobne nic
Pre mna upgrade zo Zen2 Ryzen 7 3800X brutalny narast vykonu a zlepsenie multitaskingu. Turbo booost a narast IPC vplyvaju na bezne funkcie a rozdiel oproti starsej architekture je citelny. Primarne pouzitie pre mna je SW development a testing SOA rieseni.
Som rad ze nie je dodavany nekvalitny chladic (tento CPU nema ziadny). Vlastnim uz NOCTUA NH-U12S z predchadzajuceho CPU a v idle ma CPU 37 stupnov a pod plnou zatazou 84 stupnov.
Zobrazujem 341 - 360 zo 500 recenzií « Predchádzajúci 1...16 17 [ 18 ] 19 20...25 Ďalšie »